Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις του Σωματείου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) ανακοίνωσε η ‘Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). «Θα μας βρουν απέναντί τους! Το σχέδιο νόμου θα μείνει στα χαρτιά!» τονίζει η ένωση στην επιστολή της, κάνοντας λόγο για νόμο «που καταργεί και διαλύει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί όλα τα σωματεία και φορείς να συμμετέχουν στην σύσκεψη που καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, σε κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ και σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που καλεί το Σωματείο του ΨΝΑ για τον συντονισμό της δράσης μας απέναντι στο σχέδιο νόμου που καταργεί και διαλύει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Θα μας βρουν απέναντί τους! Το σχέδιο νόμου θα μείνει στα χαρτιά!

Τα σχέδιά τους προβλέπουν το κλείσιμο του ΨΝΑ και του ΨΝΘ, θέλουν να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ανασφάλιστοι, να μην έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην απεξάρτηση τη δημιουργία ΝΠΙΔ και την κατάργηση προγραμμάτων με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ», τα Κέντρα Πρόληψης. Προγράμματα που υποχρεώνονται να αλλάξουν φιλοσοφία αφού η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις το σχέδιο νόμου να μην φτάσει στη Βουλή.

  • Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη που καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, στην Αίθουσα Πολλαπλών του ΨΝΑ (Δαφνί), την Τετάρτη 10/07/24, στις 11:00 πμ.
  • Συμμετέχουμε σε κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ, την Παρασκευή 12/07/24 και ώρα 8:00 πμ, με στάση εργασίας 08:00-12:00.
  • Προχωράμε σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 16/07/24, με κινητοποίηση στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Μετά την απεργία θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στις 14:00 στα Γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα 10678, κουδούνι 23, 2ος όροφος).

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου. Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.
  • Κάτω τα χέρια σας από τα στεγνά προγράμματα. Ενίσχυσή τους ως κύρια μορφή θεραπείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.»

Ειδήσεις σήμερα:

9ο SFEE EXECUTIVE BRIEFING: Συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Βράβευση στη θεραπευτική κλινική ΕΚΠΑ για την έρευνα της Μακροσφαιριναιμίας Waldenström

Διοικητές ΕΣΥ: Πότε περνούν από συνέντευξη για την τελική τριάδα – Η κρίσιμη απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη