Συναγερμός σήμανε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) λόγω της πιθανής κυκλοφορίας στην χώρα μας προϊόντων που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή και ως τρόφιμα για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανδρών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός, και κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, τα προϊόντα EPIMEDYUM EXTRAKTLI MACUN PLUS και BLACK RHINO EPIMEDYUMLU BITKISEL MACUN είναι επικίνδυνα, καθώς η σύστασή τους δεν ανταποκρίνεται στα δηλωθέντα της συσκευασίας τους και για τον λόγο αυτό καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

«Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία)» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Επιπλέον, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή τους. Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο Οργανισμός, υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Δωρεάν ρομποτικές επεμβάσεις στο Αρεταίειο – Πόσες έχουν ήδη γίνει

Πόσοι ασθενείς έχουν πληρώσει απογευματινά χειρουργεία – Γιατί δεν προχωρούν οι 50.000 δωρεάν επεμβάσεις

Ζέστη, καπνός και αφρικανική σκόνη: Ένα εκρηκτικό μείγμα για το αναπνευστικό – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο