Χιλιάδες περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες συμμετείχαν στον αγώνα Run – Bike – Care 2024 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ.

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 2χλμ., έτρεξαν 5χλμ. ή έκαναν ποδήλατο 10χλμ., χωρίς ανταγωνισμό στηρίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι». Σημείο αφετηρίας και τερματισμού ήταν το Ζάππειο Μέγαρον.

Η δράση εκτός από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά και στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, στη Λέσβο, στο Γύθειο και σε άλλες πόλεις κάνοντας πράξη το σύνθημα του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Οι περιπατητές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες, οι εθελοντές αλλά και όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο αλλά και στις υπόλοιπες αντίστοιχα περιοχές της Ελλάδας υποστήριξαν τους μαχητές, θαύμασαν τους επιζώντες, τίμησαν όσους έφυγαν από τη ζωή.

Τα έσοδα από τη διοργάνωση του Run – Bike – Care δόθηκαν για το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και τον οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους έχοντας προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πάνω από 493 ασθενείς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψυχίατρος-Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νικόλαος Βλαχάκος γιατρός και βουλευτής Α’ Πειραιώς, η κυρία Γιούλη Μαμμή, μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ, η κυρία Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγος του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., η κυρία Έλενα Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Δήμου Αθηνών. Ευχαριστίες από τους εκπροσώπους του Συλλόγου δόθηκαν στην κυρία Βούλα Ζυγούρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής κ. Γεώργιο Χατζηευσταθίου, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής για 12 συναπτά έτη με πάνω από 100 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο άθλημα, τον κ. Γεώργιο Καραναστάση, γυμναστή εθελοντή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και ιδιοκτήτη των γυμναστηρίων OLISTIC, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ε.Σ.Ο.Α. κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον κ. Θεόδωρο Πασχάλη,  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον κ. Νίκο Φυρφίρη, Αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας και την κυρία Ελένη Ζωντήρου, Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την παρουσία της και την υποστήριξή της.