Μια 91χρονη γυναίκα από την περιοχή του Αλμυρού, η οποία εισήχθη χθες στο νοσοκομείο Βόλου με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, χωρίς να έχει συσχετιστεί ως τώρα η περίπτωσή της με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές ημέρες σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β’ Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής Εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα που προσήλθε στις 31 Μαΐου σε πιο σοβαρή κατάσταση, έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Εισαγγελική παρέμβαση για την έξαρση γαστρεντερίτιδας – Μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους

Μαγνησία: Υδατογενή τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Νέες δειγματοληψίες σήμερα