Στην Αθήνα αναμένεται η συνάντηση των κορυφαίων μάνατζερ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας. Τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανίας και Φαρμακευτικών Ενώσεων (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Traders – IFPMA), με πρωτοβουλία του Άλμπερτ Μπουρλά που είναι πρόεδρός της, έρχονται στη χώρα μας σήμερα και θα παραμείνουν μέχρι τις 4 Απριλίου.
Οι μάνατζερ μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών έχουν στην ατζέντα τους συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσουν για φαρμακευτική πολιτική, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και καινοτόμα σκευάσματα, αλλά και για το επιχειρείν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, το πρωί.
Τα μέλη της IFPMA εστιάζουν στην «Καινοτομία για τη βελτίωση της υγείας παγκοσμίως». Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάζονται για την πρόοδο της παγκόσμιας υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.
Η Στρογγυλή Τράπεζα Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής, στο οποίο οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών, που είναι μέλη της IFPMA, συζητούν τις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας και τις πολιτικές δημόσιας υγείας, που επηρεάζουν την βιοϊατρική καινοτομία.
Το BCR φιλοξενείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων (IFPMA), η οποία διατηρεί επίσημες σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη και με διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η EFPIA, αλλά και με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Επί του παρόντος, το BCR αποτελείται από 35 μέλη, διευθύνοντες συμβούλους των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Το BCR συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, συνήθως μία συνάντηση στην Ευρώπη και μία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ιαπωνία.
Στη συνάντηση που θα έχουν – εκτός απροόπτου – οι γενικοί διευθυντές με τον Πρωθυπουργό εκτός από το φάρμακο θα συζητήσουν και θέματα δημόσιας υγείας. Το μείζον πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής είναι ένα από τα ζητήματα που χρειάζονται πρωτοβουλίες και πολιτικές. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι στρατηγικοί στόχοι για την προσεχή 5ετία, καθώς και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδήσεις σήμερα:
Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Στα θρανία για εξετάσεις 1.277 υποψήφιοι