Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Ευρώπη, ο επιστημονικός υπεύθυνος Καθηγητής Ε. Πικουλής συμμετείχε ως καλεσμένος εκπαιδευτής στο 2ο Θερινό Σχολείο με θέμα την υγεία προσφύγων και μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε στις 15-19 Ιουλίου 2019 στο Τσεσμέ της Τουρκίας.

Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι δημόσιων φορέων υγείας, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών οργανισμών από 20 χώρες παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο, στο οποίο μετείχαν ως εκπαιδευτές/ομιλητές 35 από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον χώρο της υγείας των προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως.

Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών» ήταν το μόνο ελληνικό ακαδημαϊκό τμήμα που παρευρέθηκε.

Ο καθηγητής Ε. Πικουλής παρουσίασε σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στο θέμα των βέλτιστων εκπαιδευτικών μοντέλων και πρακτικών από όλο τον κόσμο, την μεθοδολογία του ΠΜΣ και εστίασε τόσο στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα όσο και την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων σε οργανισμούς και φορείς σχετικούς με την προσφυγική κρίση στην χώρα μας.