*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη
Κατά 50% αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου από τη νόσο Covid-19 για τους παχύσαρκους, όπως επισημαίνουν επιστήμονες της αμερικανικής κλινικής «Mayo Clinic».
«Συνολικά, η παχυσαρκία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 κατά περίπου 50%», δήλωσε ο καθηγητής, Ντόναλντ Χένσουρντ, διευθυντής του Προγράμματος Υγείας και Ζωής στην Mayo Clinic.
Ο Αμερικανός καθηγητής εξηγεί πως, η έρευνά του έδειξε επίσης ότι η παχυσαρκία διπλασιάζει τις πιθανότητας νοσηλείας του ασθενούς με COVID-19. Αλλά και αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από επιπλοκές της νόσου κατά περίπου 50%.
Οι γιατροί επισημαίνουν πως, ακόμη και με την απώλεια όχι πολλά κιλών, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος θανάτου από το νέο κορωνοιό.
«Ακόμη και η απώλεια λίγων κιλών, μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία», δηλώνει ο Αμερικανός καθηγητής και προσθέτει:
«Ξεκινήστε αργά να χάνετε βάρος και δημιουργήστε ένα βιώσιμο σχέδιο»… «Το να είστε ενεργητικός, να κινείστε δηλαδή, βοηθά στην απώλεια βάρους και ενισχύει την ανοσολογική απόκριση του σώματός σου. Και να μην το παρακάνετε, να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας», προσθέτει.
«Επειδή όλοι μας πολλές φορές έχουμε πέσει στην… παγίδα του φαγητού, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, εάν αλλάξουμε συνήθειες, τα οφέλη που θα έχουμε μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας…
«Χρειάζεται χρόνος για να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες», εξηγεί ο δρ. Ντόναλντ Χένσουρτ.
Η παχυσαρκία, όπως υπενθυμίζει, πυροδοτεί και άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιακά νοσήματα.
Ευθανασία σε χιλιάδες βιζόν και στην Κοζάνη – Αγωνία για μετάλλαξη του ιού