Ακόμη ένας γιατρός μολύνθηκε από κορωνοϊό ο οποίος εργαζόταν μεχρι και την τελευταία στιγμή της διάγνωσής του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ένας ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Νίκαιας της Β’ παθολογικής κλινικής διαγνώστηκε με τον ιό covid-19 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Αυτή τη στιγμή η παθολογική κλινική κλείνει για απολύμανση και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκεί μεταφέρονται σε άλλο χώρο του νοσοκομείου. Έχουν ληφθεί δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο από γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάσει τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν εφαρμόστηκε το μέτρο της καραντίνας για όσους συναδέλφους ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο γιατρό, και για το λόγο αυτό υπάρχει ανησυχία γιατί ο ειδικευόμενος γιατρός δούλευε και στα ΤΕΠ και στην παθολογική.

Την ίδια στιγμή βρέθηκε να νοσεί και μια βρεφονηπιοκόμος από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλες τις προνομιακές μονάδες έγιναν τεστ στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους. Όλα τα βρέφη της πτέρυγας είναι αρνητικά και θα ξαναγίνει τεστ.

Η βρεφονηπιοκόμος τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Εκτός από την παραπάνω όλοι οι εργαζόμενοι των προνομιακών μονάδων είναι αρνητικοί στον ιό. Μάλιστα όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή. Και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρουν φροντίδα σε φιλοξενούμενους, ΑμεΑ, παιδιά και ηλικιωμένους πάρα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα κωρονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στους 116 οι νεκροί – Τρεις ασθενείς κατέληξαν σήμερα

Διασώστης ΕΚΑΒ: Ο συγκλονιστικός διάλογος με ηλικιωμένη ασθενή με κορωνοϊό

Εγκυμοσύνες στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας: Τι έδειξαν οι έξι περιπτώσεις νεογνών στο «Αττικόν»