Ως την «πλέον αποτελεσματική στιγμή» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το κλείσιμο των σχολείων την περασμένη Τρίτη και για 14 ημέρες εξηγώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «προφανώς τα σχολεία δεν έκλεισαν για να γίνονται συναθροίσεις εκτός σχολείων».

«Να μένουμε σπίτι, όσο πιο πολύ μπορούμε να αποφεύγουμε μεγάλες συναθροίσεις» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς, όπως είπε, «είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σχέση του μαθητή-φοιτητή με την εκπαιδευτική διαδικασία»«Η διαδικασία αυτή δεν αντικαθιστά την ύλη, αυτή θα αναπληρωθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία» διευκρίνισε.

Όσον αφορά τα σενάρια για την αναπλήρωση της ύλης – αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαθεί ούτε το ακαδημαϊκό ούτε το σχολικό έτος – είπε ότι «εάν το σχολείο κλείσουν μέχρι τρεις εβδομάδες, αναπληρώνουμε έδαφος με σχετικα ήπιους τρόπους όπως μείωση ώρας στα 35 λεπτά. Για μεγαλύτερο διάστημα εκεί θα μιλήσουμε ενδεχομένως για επέκταση σχολικού έτους, για μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων».

«Καταρχήν θα προσπαθήσουμε για όσο πιο κοντά στην πραγματική ημερομηνία» συμπλήρωσε για τις πανελλαδικές.

Στην ερώτηση τέλος αν θα κλείσουν και οι Εκκλησίας η κυρία Κεραμέως απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αναλυτικά τα συμπτώματα – Ποιες οι διαφορές με το κρυολόγημα και τη γρίπη

Κορωνοϊός – Κλειστά σχολεία: Έρχονται τα τηλε-μαθήματα και η εκπαιδευτική τηλεόραση

Κορωνοϊός: Πότε κινδυνεύουν τα παιδιά με καρδιοπάθειες