Προσπάθεια ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, ιδίως στην Περιφέρεια, κάνει το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσοντας 530 μόνιμες θέσεις, διαφόρων ειδικοτήτων. Η κατανομή των νέων προσλήψεων βασίζεται στον υγειονομικό χάρτη όπως διαμορφώνεται με βάση τις ελλείψεις ανά νοσοκομείο, με την ηγεσία του Υπουργείου να ευελπιστεί πως και με τα κίνητρα που δίνονται σε άγονες περιοχές, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θα ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη λίστα των θέσεων που είναι ζητούμενο να καλυφθούν, οι περισσότερες είναι για τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), δηλαδή Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και δυτικής Ελλάδας, καθώς και της 4ης ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης). Πιο αναλυτικά, στην 6η ΥΠΕ προκηρύσσονται 125 θέσεις γιατρών και στην 4η ΥΠΕ 107 θέσεις.

Οι λιγότερες θέσεις (27) αφορούν στα νοσοκομεία της Αττικής που όπως φαίνεται είναι και τα πιο καλά στελεχωμένα σε ιατρικό προσωπικό. Στη 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) αναζητούνται 74 γιατροί, στην 3η (Μακεδονίας) 77 γιατροί, στην 5η (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) αναζητούνται 56 γιατροί και στην 7η ΥΠΕ Κρήτης συνολικά 64 γιατροί.

Οι θέσεις καλύπτουν σχεδόν όλη την Ελλάδα. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μέσα στη λίστα, με αρκετά εξ αυτών να ψάχνουν αρκετούς γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων (πχ «Παπανικολάου», «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο Φλώρινας, νοσοκομείο Δράμας). Το ίδιο και στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, όπως για παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αντίστοιχα, το Υπουργείο Υγείας ψάχνει γιατρούς για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ρόδος, Σύρος, Κύθηρα, Μυτιλήνη, Ικαρία, Κως, Σάμος, Κάλυμνος, Λέρος, Λήμνος, Χίος, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και όλη η Κρήτη είναι ορισμένα νησιά του «χάρτη» των νέων προσλήψεων.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, οι νέες θέσεις γιατρών είναι για τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα: «Έλενα Βενιζέλου», ΚΑΤ, «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», ΝΙΜΤΣ, Θριάσιο, «Αττικόν», «Αγία Βαρβάρα», «Τζάνειο», «Ασκληπιείο Βούλας».

Οι 476 θέσεις μόνιμων γιατρών από το σύνολο των 530 αφορούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με την κατανομή των θέσεων.

Διαβάστε επίσης

Νησιά Αιγαίου: Τοποθετούνται 115 αγροτικοί γιατροί – Ο ρόλος τους στην Πρωτοβάθμια

Παραμονή των γιατρών στο ΕΣΥ και μετά τα 67 έτη, για όλες τις ειδικότητες, ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

ΕΣΥ: Περιέθαλψε 11,8 εκατομμύρια ασθενείς σε ένα έτος – Ποια νοσοκομεία σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο