Στο Τζάνειο νοσοκομείο βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστώσει «τη μεγάλη πρόοδο» στα έργα ανακαίνισης που πραγματοποιούνται τους τελευταίους 15 μήνες.
«Ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο νοσοκομείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλύτερα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που μπορούμε να προικίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες υποδομές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως είπε είναι «η καλύτερη απόδειξη ότι πράγματι κάτι αλλάζει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τα χαμόγελα ικανοποίησης και των ασθενών, αλλά κυρίως των εργαζομένων, οι οποίοι θυμούνται πώς ήταν το Τζάνειο πριν και αναγνωρίζουν την τεράστια πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί».
Με αφορμή τη χρηματοδότηση των έργων από το Ταμείο Ανακάμψης ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «και αυτό το έργο, όπως πάρα πολλά άλλα, τα οποία θα παραδίδονται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και ειδικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης δεν κατευθύνονται σε λίγους, όπως κάποιοι επιμένουν, αλλά τελικά μας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε υποδομές που εξυπηρετούν τους πολλούς».
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει. Σε δύο χρόνια από τώρα θα έχουμε πάρα πολλά πλήρως εξοπλισμένα και υπερσύγχρονα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία μας. Θα έχουμε αναβαθμίσει πάρα πάνω από 150 Κέντρα Υγείας και θα έχουμε κάνει πράξη τη δέσμευσή μας ότι χτίζουμε βήμα βήμα, λιθαράκι, ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια «στη διοίκηση και σε όλους όσοι εργάστηκαν για να επιτελεστεί αυτό το σημαντικό έργο. Δεν είναι εύκολο να ανακαινίζει κανείς ένα νοσοκομείο εν κινήσει, διότι το νοσοκομείο προφανώς πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί».
Ο Αμερικανός υπουργός Υγείας είπε ότι θα ανακοινώσει τα αίτια του… αυτισμού ως τον Σεπτέμβριο
Βαλ Κίλμερ: Επιβεβαιώθηκε η αιτία θανάτου του – Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή από πνευμονία
Γρίπη των πτηνών: Κινδυνεύουν όσοι τρώνε πουλερικά και αυγά; Ένας Καθηγητής απαντά