Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μαζί με την Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Yale, κ. Eleanor Reid, Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yale, τον κ. Andrew Ulrich, Αντιπρόεδρο του τμήματος Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και με τον Συντονιστή Διευθυντή ΤΕΠ ΓΝ Νίκαιας, κ. Δημήτριο Τσίφτση, τον Διευθυντή ΤΕΠ ΓΝ Λάρισας, κ. Δημήτριο Μπαμπαλή και την Διοικητική Υπάλληλο του ΤΕΠ ΓΝ Νίκαιας, κ. Άννα Πατρικάκου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ερευνητικές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) που σχεδιάζεται μεταξύ του Τμήματος Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yale και του Νοσοκομείου Νίκαιας. Οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επείγουσας περίθαλψης στη χώρα και την ανάπτυξη της ειδικότητας της Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες ερευνητικές δράσεις που εστιάζουν στη βελτίωση των υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής φροντίδας, όπως η εφαρμογή νέων μεθόδων εκπαίδευσης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για την ταχύτερη ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά και η εισαγωγή νέων προτύπων λειτουργίας στις Μονάδες Επειγόντων Περιστατικών.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας με διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Yale, υπογραμμίζοντας: «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Yale ανοίγει νέους δρόμους για την αναβάθμιση του τομέα της Επείγουσας Ιατρικής στη χώρα μας. Μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών, μπορούμε να διασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους τους πολίτες. Ειδικά η ανάπτυξη της ειδικότητας της Επείγουσας Ιατρικής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ερευνητές από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Νίκαιας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι παρουσίασαν την πρόοδο των κοινών προγραμμάτων με το Πανεπιστήμιο Yale. Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται στην ανάπτυξη σύγχρονων προσεγγίσεων για τη διαχείριση κρίσεων, στην ενίσχυση της εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και στη βελτίωση των υποδομών. Το Υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της έρευνας με την πράξη, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση του συστήματος υγείας και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η εκπλήρωση μιας ευχής αλλάζει τη ζωή των παιδιών με σοβαρές ασθένειες

Εμπόδιο στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τα απαρχαιωμένα συστήματα πληροφορικής – Η ατυχής περίπτωση του νοσοκομείου Νίκαιας

ΕΣΥ – 2025: Αναμορφώσεις και συγχωνεύσεις κλινικών στον νέο νοσοκομειακό χάρτη του Υπουργείου Υγείας