Απαντήσεις για το διαχρονικό πρόβλημα των ράντζων στο νοσοκομείο «Αττικόν» δίνει με ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από καταγγελίες γιατρού σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι αρκετά δημοφιλές και συγκεντρώνει κόσμο όχι μόνο από την Αττική αλλά και από την επαρχία. Η κυβέρνηση έχει γνώση του προβλήματος, όπως λέει, το οποίο λύνεται με τη δημιουργία του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο «Αττικόν». Στην ανάρτησή του δημοσιεύει, μάλιστα, φωτογραφίες του εργοταξίου όπου δημιουργούνται τα νέα ΤΕΠ.

«Επειδή «ξαφνικά θυμήθηκαν» κάποιοι το πρόβλημα με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ας τους πληροφορήσουμε για τα εξής. Ναι αν και τα ράντζα πλέον έχουν θεαματικά μειωθεί στο ΕΣΥ, ειδικά στο «Αττικόν» σε ορισμένες μέρες εφημερίας λόγω αθρόας προσελεύσεως εμφανίζονται και αρκετά ράντζα. Στην πραγματικότητα λόγω της καλής του φήμης το Νοσοκομείο αυτό προσελκύει ασθενείς όχι μόνον από την Δυτική Αττική αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντοπίσει αυτο το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΤΕΠ και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε συμπεριλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο δημιουργίας νέων ΤΕΠ στο «Αττικόν». Συγκεκριμένα από 1000 τ.μ. που είναι σήμερα τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού τα μεγαλώνουμε σε έναν χώρο 5 φορές μεγαλύτερο 5.000 τ.μ. Το έργο θα το εγκαινιάσουμε μετά το Πάσχα του 2025 και θα έχει παραδοθεί λίγο νωρίτερα. Εκτός όμως από το κτίριο έχουμε συμπεριλάβει ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να επιταχύνουμε πολύ την διαδικασία του τριάζ και των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να επιταχυνθεί πολύ η ροή. Σε συνδυασμό με τους νέους τραυματιοφορείς που θα πάμε και στο «Αττικο από το Πάσχα του χρόνο η εικόνα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού θα είναι συγκλονιστικά διαφορετική», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγχώδεις διαταραχές: Σχετίζονται με περισσότερα από 100 γονίδια – Τι έδειξε μελέτη με συμμετοχή Ελληνίδας ερευνήτριας

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για τις απειλές υγείας που στοιχίζουν 4.500 ζωές νέων την ημέρα

Πώς να αποκτήσουμε γερή καρδιά – Διήμερη ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο