Παραμένει το πρόβλημα των ράντζων μετά από «δύσκολες» εφημερίες με πολύ κόσμο στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσηλευτικό ίδρυμα που δέχεται πλήθος ασθενών στα Επείγοντα τις ημέρες που εφημερεύει ανέπτυξε μετά τη χθεσινή εφημερία 126 ράντζα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί ασθενείς παραμένουν στο Τμήμα Επειγόντων ακόμη και σήμερα.

«Σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από εφημερία έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Η τεράστια επισκεψιμότητα, εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αφορά κυρίως στα παθολογικά περιστατικά. Δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία επισημαίνει ότι προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές έως τώρα. Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 πολύ περισσότεροι από άλλες εφημερίες. Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δική τους επιλογή.

Οι λόγοι

«Φυσικά πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ράντζα στο Αττικό. Για αυτή την κατάσταση δεν φταίει το Αττικό. Το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από την περιφέρεια. Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος σε σχέση με τους λόγους ανάπτυξης των επικουρικών κλινών (ράντζα).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Προσθέτει δε τα εξής: «Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων. Ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες λόγω καθυστερήσεων των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων. Η διαχείριση των παθολογικών περιστατικών γολγοθάς. Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά. Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Οι ενστάσεις του ιατρικού κόσμου

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αντίθετοι στη νέα πλατφόρμα για ραντεβού των ασφαλισμένων

Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια τρόφιμα επιτρέπονται και ποια αποφεύγονται – Ενημερωθείτε