*Γράφει η Βασιλική Κόκκαλη

Στην αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμένων στη δίκη για τις καταγγελλόμενες ως παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, προχώρησε έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δικαστηρίου αθώοι κρίθηκαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Εκφωνόντας την αθωωτική απόφαση ο προεδρος της έδρας ανέφερε: «Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος».

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση είχε καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης ο οποίος στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είχε κάνει λόγο για «23 ρουσφέτια του Άδωνι Γεωργιάδη».

Ειδήσεις σήμερα:

Νοσοκομεία: Γιατροί σε αναγκαστική περιοδεία στο ΕΣΥ – Ποιες ειδικότητες παίρνουν πιο συχνά τα «εντέλλεσθε»

Νέο σύστημα εφημεριών: Πώς θα εξυπηρετούν τους ασθενείς τα νοσοκομεία της Αττικής – Πότε ξεκινά