Το «χαράτσι» που πληρώνουν οι ασθενείς με καρκίνο στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά. Καταγγελία που δημοσιεύει ο Συντονιστής Διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, κ. Γιώργος Πισσάκας, δείχνει πως γυναίκα ασθενής πλήρωσε για στερεοτακτική ακτινοχειρουργική … 6.000 ευρώ.

Η ανάρτηση στο facebook του κ. Πισσάκα επιβεβαιώνει πρόσφατο δημοσίευμα του ygeiamou.gr, στο οποίο αποκαλύπτει παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικές δομές υγείας.

Παρόλο που βάσει νομοθεσίας οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εξυπηρετούνται για συγκεκριμένες υπηρεσίες χωρίς χρέωση και στον ιδιωτικό τομέα, τελικά καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα, σε πολλές περιπτώσεις, ποσά, που «βαφτίζονται» με διάφορους τρόπους. Και ενώ το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ γνωρίζουν καλά την κατάσταση καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο γνωστό εδώ και χρόνια, οι ασθενείς παραμένουν απροστάτευτοι και σε δύσκολη θέση.

«Επειδή το Υπουργείο ερευνά εδώ και μερικά χρόνια με «μεγάλη προσοχή» αλλά δεν βρίσκει κανέναν που να έχει πληρώσει την στερεοτακτική σε ιδιωτικό …..ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει την κυρία που πλήρωσε 6.000 ευρώ….
Και επειδή αυτό θα γίνει πιο κρίσιμο για όσους έχουν ανάγκη αυτής της θεραπείας, τώρα που είναι εκτός λειτουργίας η Cyberknife του Αρεταιείου … δεν ξέρω ποιος μπορεί να τους σώσει από την εκμετάλλευση, αφού το Υπουργείο τόσα χρόνια είναι βυθισμένο στην βαθιά έρευνα και δεν μπορεί να βρει την άκρη…», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Πισσάκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιός Δυτικού Νείλου: 10 θάνατοι από την αρχή του 2024 – Πρώτο κρούσμα στην Αττική, 76 μολύνσεις συνολικά

Στο μυαλό των 14χρονων εμπρηστών στη Γλυφάδα: Η ψυχολόγος εξηγεί

ΕΟΦ: Προειδοποιεί για επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω internet