Σημερινά στοιχεία για τις νοσηλείες πυρόπληκτων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική δίνει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με αυτά, στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται δύο ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη πέντε ασθενείς που προσήλθαν με αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν μετά από παρακολούθηση στα επείγοντα. Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται έξι ασθενείς. Πρόκειται για κοινωνικά περιστατικά από ιδιωτικές προνοιακές μονάδες.

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Όλγα» νοσηλεύονται 12 ασθενείς, επίσης κοινωνικά περιστατικά από ιδιωτικές προνοιακές μονάδες. Στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε από χθες έως σήμερα πρωί προσήλθαν 17 ασθενείς από τις φωτιές. Η πλειοψηφία είχε αναπνευστικά προβλήματα και ένα άτομο μικροτραυματισμό. «Κρατήθηκαν και νοσηλεύονται οι 12 ασθενείς», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 150 άτομα προσήλθαν σε νοσοκομεία κέντρα υγείας με ελαφρά συμπτώματα αναπνευστικά, μικροτραυματισμούς και μετά τις πρώτες βοήθειες γύρισαν σπίτι τους.

«Ουδέποτε ξανάγιναν τέτοιες εκκενώσεις υγειονομικών και προνοιακών μονάδων στην Αττική από πυρκαγιά. Με απόλυτη επιτυχία και συντονισμό για το υγειονομικό μας σύστημα. Συγκινητικό που με δική τους πρωτοβουλία γύρισαν συνάδελφοι από τις άδειες. Έμειναν οι συνάδελφοι δύο 24ωρα συνεχώς στις υγειονομικές και προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ. Χωρίς να υπολογίζουν κούραση», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναγνωριστεί από το κράτος η συνεισφορά των επαγγελματιών υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές – Καπνός: SOS για τους κινδύνους έκθεσης σε αιωρούμενα σωματίδια

Φωτιά στην Αττική: Οικονομική ενίσχυση από την ΕΙΝΑΠ για τους πυρόπληκτους

Ιός Δυτικού Νείλου: Η έξαρση κρουσμάτων φοβίζει την Ευρώπη – Ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα