Παρά το γεγονός ότι είναι Αύγουστος και η Αθήνα έχει αδειάσει καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι σε διακοπές, στα μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου η κίνηση όπως φαίνεται συνεχίζει να είναι μεγάλη. Η ανάπτυξη δε επικουρικών κλινών (ράντζων) δεν σταματά ούτε τον πιο χαλαρό μήνα του χρόνου.

Σύμφωνα με καταγγελία του νευροχειρουργού και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτη Παπανικολάου, στο νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς» παρέμεναν, τουλάχιστον έως σήμερα το μεσημέρι, πέντε ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), 30 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας. Οι ασθενείς, όπως προκύπτει από την καταγγελία, δεν έχουν απορροφηθεί σε θάλαμο λόγω έλλειψης κρεβατιών, ενώ ο κ. Παπανικολάου τονίζει ότι «δεν υπάρχει ούτε ράντζο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εφημερία του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος διακομίστηκε ένας μεγάλος αριθμός ασθενών. Εάν προσθέσει κανείς όσους πήγαν με ιδιωτικά μέσα, προκύπτει μια σημαντική επιβάρυνση στην εφημερία και ένας μεγάλος αριθμός εισαγωγών.

Το Υπουργείο Υγείας αναζητά εδώ και καιρό τη «φόρμουλα» εκείνη που θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανομή των ασθενών και μείωση του όγκου που δέχονται τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, με σκοπό την αποσυμφόρησή τους αλλά και την εξάλειψη του φαινομένου των ράντζων. Η 1η και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην Αττική πραγματοποιούν μελέτες και το σενάριο που προκρίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η 24ωρη λειτουργία όλων των νοσοκομείων μαζί.

 

Διαβάστε επίσης:

Για πόσο διάστημα ο ΕΟΦ σταματά τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων για να μην μας λείψουν – Σε πόσα σκευάσματα βάζει «φρένο»

Μετά τις Υγειονομικές Περιφέρειες πότε θα αποφασίσει ο Γεωργιάδης για τους διοικητές των νοσοκομείων

Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις για τις ιατρικές ειδικότητες – Τι θα γίνει από Σεπτέμβριο