«Έχω ένα ραντεβού από αυτά που μπορούν να σώσουν τη ζωή μου». Με αυτή τη φράση ξεκινά το βίντεο, που ανήρτησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες που έλαβαν το μήνυμα για τη δωρεάν μαστογραφία μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Στο βίντεο, βλέπουμε την Αναπληρώτρια να φεύγει από το γραφείο της και να βρίσκεται σε επόμενο πλάνο στο γραφείο του γιατρού, προκειμένου να υποβληθή στη μαστογραφία. Στη συνέχεια του βίντεο, παρουσιάζονται ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το πόσο απλή είναι η διαδικασία, καθώς και τι προβλέπεται σχετικά με την περίπτωση κάποιας αναπηρίας.

Στο τέλος, βλέπουμε την ίδια από το γραφείο της να μας γνωστοποιεί το άγχος και την αγωνία της μέχρι να έρθει η ώρα της εξέτασης. «Μετά την εξέταση αισθάνθηκα τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που ένιωθα όταν πήγαινα προς το νοσοκομείο. Ένιωθα ασφαλής και δυνατή» είπε χαρακτηριστικά.

Yπενθυμίζεται ότι από το Μάιο είχαν σταλεί στις νέες ηλικιακές ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά». Οι νέοι δικαιούχοι είναι γυναίκες 45 – 49 ετών και 70 – 74 ετών, με το σύνολό τους να ανέρχεται στις 566.494.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση:

«Φέτος ήμουν κι εγώ μία από τις γυναίκες που έλαβαν το μήνυμα για δωρεάν μαστογραφία μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Και θα ήθελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας!

Η διαδικασία της μαστογραφίας είναι εύκολη, γρήγορη και το πιο σημαντικό, αξιόπιστη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε άγχος και φόβος. Όμως αφού ολοκληρωθεί η εξέταση, αισθάνεσαι ότι έχεις το πάνω χέρι. Αισθάνεσαι δυνατή. Ας μην αφήσουμε λοιπόν τον φόβο να μας εμποδίσει από το να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Όταν λάβετε το μήνυμα, μην το αγνοήσετε. Είναι μια μικρή κίνηση που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία σας!»

Ειδήσεις σήμερα: 

Επικίνδυνο καλοκαιρινό FLiRT με τον κορωνοϊό – Σε ποια δύο νοσοκομεία το 25% των εισαγωγών

Μεγάλες αδυναμίες στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Παιδικής Παχυσαρκίας εντοπίζουν οι παιδίατροι