Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές σε ό,τι αφορά στη χρήση φαρμακευτικής αλοιφής που αποτελεί μη εγκεκριμένο προϊόν, αλλά κυκλοφορεί παρ’ όλα αυτά στην αγορά, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΕΟΦ συνιστά στους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση του προϊόντος, αλλά και να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό σε περίπτωση που το εντοπίσουν στην αγορά.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος «Ostex», τo οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φαρμακευτική αλοιφή για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ. Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. To «Ostex», διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως η : https://www.ostexonline.com/ κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά, είναι άγνωστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα «Ostex», να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά φαρμάκων και γενικότερα προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από αξιόπιστες πηγές».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οδηγίες προστασίας από το ECDC για όσους ταξιδεύουν στη Γαλλία

Επίδομα €1.000 από τον ΠΙΣ στους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στο ΕΣΥ – Γεωργιάδης: Κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση