Την απόφαση να χορηγηθεί από το ταμείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα βοηθήσει με τις εφημερίες στο ΕΣΥ έλαβε σε χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΠΙΣ.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση στους γιατρούς αυτούς ο ΠΙΣ «θα χορηγήσει τη δωρεάν συνδρομή για τρία Πανελλήνια συνέδρια σε κάθε συνάδελφο».

Ο ΠΙΣ, τέλος, «θα απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, δηλαδή σε αυτούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας και ελπίζει ότι οι ήδη υπηρετούντες γιατροί στο ΕΣΥ έχουν ενημερωθεί εγκαίρως».

Η απόφαση του ΠΙΣ έγινε δεκτη με ικανοποίηση από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Χ σημειώνει ότι «η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στην λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να βάλουν μας βοηθήσουν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Οι διακοπές «μεταφέρουν» τα κρούσματα από την Αττική στην περιφέρεια – Οι περιοχές με έξαρση

Οι αφανείς και κακοπληρωμένοι υγειονομικοί – Σε ποια νοσοκομεία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα