Ειδικό τμήμα στο ΑΣΕΠ με αποκλειστικό αντικείμενο τις προκηρύξεις νοσηλευτικού προσωπικού και την άμεση διεκπεραίωσή τους προτείνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις για τις ελλείψεις και τις προσλήψεις νοσηλευτών, «είναι γεγονός ότι η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί την διαχρονική μάστιγα των τελευταίων δεκαετιών, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των λοιπών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας του Δημοσίου. Το πρόβλημα αυτό επιτείνεται από τις χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης νέων νοσηλευτών μέσω του ΑΣΕΠ», αναφέρει η ΕΝΕ σε ανακοίνωσή της.

​Ως εκ τούτου η ΕΝΕ επαναλαμβάνει ότι οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για την καθιέρωση ενός ειδικού συστήματος επιλογής και πρόσληψης νοσηλευτών, που θα παρακάμπτει τις υπάρχουσες αγκυλώσεις και θα συμβάλει τα μέγιστα στην άμεση στελέχωση των νοσοκομείων. ​«Προς την κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα του ΑΣΕΠ με αποκλειστικό αντικείμενο τις προκηρύξεις νοσηλευτικού προσωπικού και την άμεση διεκπεραίωση των αναγκαίων διαδικασιών (εξέταση δικαιολογητικών, αξιολόγηση ενστάσεων, σύνταξη πινάκων κλπ)», επισημαίνει η Ένωση Νοσηλευτών.

​Για τον ίδιο σκοπό, συνεχίζει, «θα μπορούσε να συνεισφέρει και η ύπαρξη κυλιόμενων πινάκων υποψηφίων, οι οποίοι θα έχουν ήδη αξιολογηθεί και θα επιλέγονται για πρόσληψη αμέσως μετά την κένωση οποιασδήποτε οργανικής θέσης νοσηλευτικού προσωπικού. ​Γενικότερα υποστηρίζεται, ότι η άμεση κάλυψη κάθε κενούμενης θέσης αποτελεί το κλειδί αρχικά για την διατήρηση σταθερού του αριθμού των νοσηλευτών και μεταγενέστερης αριθμητικής ενίσχυσής του».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΑΒ: Τα πληρώματα «ανάγκης» που θα στελεχώνουν αμισθί τα ασθενοφόρα στα νησιά

Μισθοί – ΕΣΥ: Από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη – Δείτε τις αποδοχές των γιατρών

Νησιά – Επείγοντα: Ο «Γολγοθάς» των παιδιατρικών ασθενών