Επί ποδός είναι οι υγειονομικές αρχές ενόψει του τελικού του Conference League που θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, στο OPAP Arena. Ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, καθώς και της Υγειονομικής Περιφέρειας, περιλαμβάνει τον ορισμό νοσοκομείων αναφοράς και ετοιμότητας, ώστε εάν προκύψουν έκτακτα περιστατικά από τυχόν επεισόδια να αντιμετωπιστούν, παράλληλα με τις ανάγκες της ημέρας σε λοιπά περιστατικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως νοσοκομεία αναφοράς θα λειτουργήσουν αύριο το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ και ο Ευαγγελισμός. Το ΚΑΤ θα δεχθεί ορθοπεδικά περιστατικά, το Σισμανόγλειο γενικά περιστατικά και στον Ευαγγελισμό θα διακομιστούν εάν χρειαστεί ποδοσφαιριστές ή άλλοι επίσημοι προσκεκλημμένοι. Και τα τρία νοσοκομεία είχαν κανονικά εφημερία την αυριανή ημέρα.

Παράλληλα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη 2η, έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, με δεδομένο ότι για τον τελικό αγώνα θα βρεθούν χιλιάδες φίλαθλοι από Ελλάδα και Ιταλία.

Σε ετοιμότητα θα είναι και το ΕΚΑΒ με τέσσερα ασθενοφόρα, δύο Κινητές Μονάδες και τέσσερις μοτοσικλέτες, όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες. Η «δύναμη» αυτή θα είναι ετοιμοπόλεμη να διακομίσει περιστατικά που χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΥ: Καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα για τα Επείγοντα θα λειτουργεί 24/7 – Πότε ξεκινά η εφαρμογή της

ΕΣΥ: Οι ιδιώτες γιατροί δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία – Διαμαρτύρονται οι παθολόγοι Ελλάδος

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Γράφετε συνειδητά ψέματα για το ΕΣΥ