Η Χιλή κατέγραψε 17.780 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός που συνιστά νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται πλέον σε 1.984.190, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Επιπλέον 23 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξατιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας τον μέχρι σήμερα απολογισμό των θυμάτων σε 39.535, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Χιλή υπολογίζονται σε 66.738, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου για τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ωστόσο ότι η εξάπλωση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ο δείκτης θετικότητας στα τεστ που διενεργήθηκαν το προηγούμενο 24ωρο ανήλθε σε 13,66% σε εθνικό επίπεδο – που αποτελεί νέο ρεκόρ – και σε 13,68% στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση των μολύνσεων κατά 323% μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ σε καμία από τις περιφέρειες της χώρας δεν καταγράφεται ύφεση.