Η κ. Αθηνά Πάππας γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 και εργάστηκε στην Αθήνα, παντρεύτηκε το 1967 έναν Ελληνοαμερικανό, ο οποίος την πήρε και έζησαν από τότε μόνιμα στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αποκτήσουν παιδιά.

Η ίδια πέρασε την τριπλή κατοχή της πατρίδας μας άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις και τώρα στα 92 της χρόνια έρχεται αντιμέτωπη με το «τέρας» της κρατικής γραφειοκρατίας.

Πορτραιτο_3

Σύμφωνα με τον μοναδικό συγγενή της τον κ. Μάνο Κιλημάντζο, η θεία του δυστυχώς δεν κατάφερε να αποκτήσει τα δικά της παιδιά και όταν έφυγε από την ζωή ο σύζυγός της ήρθε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα αγοράζοντας μάλιστα και δικό της διαμέρισμα βγάζοντας ΑΦΜ.

Από την έλευση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η κ. Αθήνα προσπάθησε να προστατευτεί και τήρησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας.

Όταν προσπάθησε να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό της, δεν μπορούσε καθώς δεν διέθετε ΑΜΚΑ και έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς της.

Αρκετούς μήνες τώρα, σύμφωνα πάντα με τον ανιψιό της κ. Μάνο, η ίδια ταλαιπωρείται αφού παραμένει ανεμβολίαστη λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ, παρόλο που έχει κάνει τέσσερις φορές ηλεκτρονική αίτηση για την απόκτησή του και δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Μάλιστα, ο ίδιος ο ανιψιός της δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr ότι σε όποιο κρατικό φορέα και να ρώτησε δήλωναν αναρμόδιοι, ενώ ακόμα και η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν κατάφερε να τον βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, το γραφείο ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ Ιλισίων, εκεί που περιφερειακά ανήκει η 92χρονη, λόγω της κατοικίας της, δηλώνει αναρμόδιο και τους παραπέμπει στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, βεβαίωση εργοδότη.

12309652_10207030398732231_3118297889033246930_o

Τα Κ.Ε.Π. της περιοχής της ισχυρίζονται πως απαγορεύεται να της εκδώσουν προσωρινό ΑΜΚΑ, διότι έχει ελληνικό ΑΦΜ ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν έδωσε κάποια λύση σε τηλεφωνική επαφή που είχαν τους απάντησαν απλά οτι θα ερευνήσουν το θέμα.

Ο κ. Μάνος φοβάται για τα χειρότερα καθώς «δεδομένης της ηλικίας της αλλά και της κατάστασης της υγείας της, ενδεχόμενη μόλυνση απο κορωνοϊό θα την οδηγήσει στον θάνατο και μάλιστα με την απομόνωση που επιβάλλεται στους νοσηλευόμενους και αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν και την άνοιά της, ένα τέτοιο περιβάλλον θα είναι σκηνικό τρόμου στα τελευταία της και δεν αξίζει κανένας άνθρωπος ένα τέτοιο τέλος» λέει χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Την τελευταία εβδομάδα μολύνθηκαν 320.000 άνθρωποι

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Τέσσερις συλλήψεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 491 πρόστιμα