*Γράφει η Λίνα Κεκέση

Προβληματισμένοι είναι οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο της Astra Zeneca αλλά και εκείνοι που έκαναν την πρώτη δόση και αναμένεται να κάνουν τη δεύτερη, μετά τις αποφάσεις να σταματήσει το συγκεκριμένο εμβόλιο στους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και συνέστησε να γίνει και η δεύτερη δόση σε όσους έκαναν την πρώτη. Ήδη στο Κέντρο Υγείας του Χαλανδρίου που γίνονται οι εμβολιασμοί, οι πολίτες είπαν στο protothema.gr πως ήρθαν να κάνουν το εμβόλιο με σκοπό να τελειώνουν με το θέμα του εμβολιασμού και από τη στιγμή που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca θέλουν να τελειώνουν και με τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου γιατί η σκέψη για άλλο εμβόλιο τους προβληματίζει.

«Έκανα και τις δυο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca γιατί θεώρησα φυσιολογικό να κάνω και τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου. Η κόρη μου κι ο γιος μου έχουν κάνει Pfizer και Johnson», λέει ένας κύριος στο protothema.gr ενώ μια άλλη κυρία λέει ότι η αδερφή της έκανε και τις δυο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και έχει πόνους στα κόκαλά της.

«Η αδερφή μου έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca το περασμένο Σάββατο και είναι λίγο χάλια.Έχει πονοκεφάλους και την πονούν τα κόκαλα της», τονίζει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Αύριο θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχω μπει στη διαδικασία να φοβηθώ αλλά όλα αυτά που ακούγονται για το συγκεκριμένο εμβόλιο, μου προκαλεί λίγο άγχος αλλά δεν με έχει επηρεάσει άλλωστε είμαι 62 ετών», επισημαίνει μια άλλη κυρία.