Το δικό του μικρό, αλλά ουσιαστικό αποτύπωμα στο τόσο εύθραυστο πεδίο της αιμοδοσίας άφησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Έχοντας ιδία γνώση για τις τεράστιες ανάγκες για αίμα όχι μόνο στο δικό τους νοσοκομείο, αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας – ανάγκες για την κάλυψη των οποίων κάνει συχνά εκκλήσεις το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προς τους πολίτες- η Νοσηλευτική Υπηρεσία του «Ευαγγελισμού» οργάνωσε χθες αιμοδοσία εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Περισσότεροι από 70 συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας προκειμένου να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Ήταν μία συμβολική κίνηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να προσφέρουν με την σειρά τους λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να δώσουν αίμα» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Πιστόλας, ευχαριστώντας το γραφείο της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, τις πέντε τομεάρχες της Υπηρεσίας και όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία (νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, βοηθοί νοσηλευτών τραυματιοφορείς).

Η εθνική μας «δεξαμενή» αίματος τα τελευταία χρόνια έχει χαμηλή στάθμη και οι ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών ικανοποιούνται κυρίως μέσω της προσφοράς αίματος από το συγγενικό τους περιβάλλον, όπως καταγγέλλουν. Λόγω της επιδημίας και των περιοριστικών μέτρων οι ελλείψεις αίματος είναι μεγάλες, και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει αιμοδοσίες σε δημόσιους χώρους με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τους εθελοντές αιμοδότες. Μάλιστα, μία μεγάλη, 5νθήμερη αιμοδοσία είχε προγραμματιστεί στο μετρό Συντάγματος για την τρέχουσα εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε μετά το lockdown στο λεκανοπέδιο.