Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των εκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου υπογράφηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, κ. Παύλου Πολάκη, με αντικείμενο την ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του Β΄ ορόφου του Παίδων Πεντέλης, όπου στεγάζεται η β΄ πτέρυγα του Παιδιατρικού Τμήματος και το Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Την σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου η Υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, εκ μέρους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Ευάγγελος Τριγώνης και οι εκτελεστές της Διαθήκης Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος και κυρία Ιωάννα Κωνσταντίνου.

Το επόμενο βήμα είναι η κύρωση της σύμβασης από το Κοινοβούλιο, ώστε στη συνέχεια οι εκτελεστές της Διαθήκης να αναλάβουν, με βάση τη βούληση της διαθέτιδας Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, να προχωρήσουν στη μελέτη και εκτέλεση του έργου.

«Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ο σκοπός της Διαθήκης, αξιοποιείται το τίμημα ενός εκατομμυρίου ευρώ από την πώληση για το σκοπό αυτό ακινήτου και σε διάστημα είκοσι μηνών αποδίδεται σε λειτουργία μια πλήρως σύγχρονη πτέρυγα, η Πτέρυγα Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.