Στα 24 φτάνουν τα μέλη του προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) που είναι αυτή τη στιγμή θετικά στον κορωνοϊό παρά τα αυστηρά μέτρα που αυτή εφαρμόζει, αναφέρεται σε ανακοίνωση της δύναμης.

Πρόκειται για δυο άτομα του πολιτικού προσωπικού, τέσσερα μέλη της αστυνομίας της ειρηνευτικής δύναμης και 18 στρατιωτικά στελέχη της.

Σύμφωνα με την UNFICYP, από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, συνολικά υπήρξαν 33 περιπτώσεις ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό στην ειρηνευτική δύναμη, με εννέα άτομα να έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η UNFICYP επισημαίνει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να διασφαλίσει πως τηρούνται αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για πρόληψη και περιορισμό του κινδύνου από την νόσο COVID-19.

Όπως σημειώνεται από την έναρξη της εκδήλωσης του ιού στην Κύπρο, η UNFICYP «εφάρμοσε αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού και της γενικότερης κοινότητας. Υπό το φως της μετάδοσης του ιού στο νησί, η αποστολή έχει ενισχύσει αυτά τα μέτρα για να διασφαλίσει συνέχιση των επιχειρήσεων και να προλάβει την εξάπλωση του ιού μέσα στην αποστολή καθώς και εκτός αυτής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας να φροντίζουμε όχι μόνο για το προσωπικό και τις οικογένειές του, αλλά επίσης για τις κοινότητες που υπηρετούμε, ιδιαίτερα σοβαρά».

Ως προληπτικό μέτρο, πάνω από το μισό πολιτικό προσωπικό εργάζεται από τα σπίτια του. Τα στρατιωτικά αποσπάσματα που φθάνουν στο νησί παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στις χώρες τους πριν την ανάπτυξή τους στην UNFICYP και για ακόμα 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Επίσης εφαρμόζεται μια επισταμένη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών και ειδικών υπηρεσιών καραντίνας/απομόνωσης που επιβλέπει ιατρικό προσωπικό των ΗΕ και που χρησιμοποιούνται όπως απαιτείται, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.677 τα νέα κρούσματα – 578 διασωληνωμένοι, 95 θάνατοι