Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου παιδιού από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με συμπώματα του συνδρόμου Kawasaki.

Ο πατέρας, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «το παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει» και συμπλήρωσε ότι «ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι».

close icon

VIDEO: YGEIAMOU
Ο 10χρονος, μετά την  περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πορεία της υγείας του ανήλικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νόσησε από κορωνοϊό πριν από μερικές ημέρες, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Στη συνέχεια, όταν φάνηκε να ξεπερνά τον κορωνοϊό άρχισε να έχει θέμα με τους πνεύμονές του και αμέσως κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίου.

Η πολυμελής οικογένεια του παιδιού από την Ηλεία, είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανήλικος δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά. Ωστόσο, εμφάνισε κάποια συμπτώματα, που κινητοποίησαν αμέσως τους γονείς του, παρά τα αρνητικά τεστ και τους οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας, με βάση και την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.