Μπορεί ο κορωνοϊός να έκανε πιο σκούρο το δέρμα τους, τώρα όμως ο ένας από τους δύο Κινέζους γιατρούς που είδε «μαύρο» το πρόσωπό του αφότου νόσησε, άρχισε να επανέρχεται στα φυσιολογικά του.
Οι δύο 42χρονοι καθηγητές Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ, γιατροί στην κινεζική πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η εξάπλωση της νόσου, διαγνώστηκαν με Covid- 10 στις 18 Ιανουαρίου.
Νοσηλεύτηκαν στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν και, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς έφθασαν ένα βήμα πριν από το θάνατο. Ο γιατρός Χου Γουαφένγκ παραμένει στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Στη διάρκεια της νοσηλείας τους – συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου – διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους είχε γίνει πιο σκούρο.
Οι βλάβες στο ήπαρ των δύο ασθενών με νόσο Covid- 19 «μαύρισαν» το δέρμα τους, ήταν η αρχική εκτίμηση των ειδικών, ωστόσο όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του καθηγητή Γι Φαν ο οποίος πλέον έχει αναρρώσει, μία αντιβίωση που του χορηγήθηκε στη διάρκεια της θεραπείας τον έκανε «μαύρο».
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Covid- 19 είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ήπαρ τους με αποτέλεσμα να γίνει πιο σκούρο το δέρμα τους.
Οι συνάδελφοί τους κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας» (ECMO).
Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.
«Η χρωματική ανωμαλία στο δέρμα τους προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία μετά τις σοβαρές ηπατικές βλάβες που υπέστησαν», όπως δήλωσε ο θεράπων γιατρός τους στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.