H Bayer Ελλάς, πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και αναγνωρίζοντας τη δύναμη της συνεργασίας απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις, ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος Level-up που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, ανανεωμένο σε Level-up| G4A.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021 για υποστήριξη και συμβουλευτική νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Ήδη από το 2022, το πρόγραμμα ενισχύθηκε περαιτέρω και από την Bayer AG μέσω του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας G4A.
Το ανανεωμένο πρόγραμμα Level-up|G4A, περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες:
α. Το Level-up |G4A Incubator: Ο άξονας αυτός αφορά σε πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών από τους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής, που θέλουν να εξελίξουν μία καινοτόμο ιδέα ή έργο σε επιχειρηματική πρόταση και
β. Το Level-up|G4A Accelerator που αφορά σε νεοφυείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, οι οποίες βρίσκονται σε pre-seed/ Seed επίπεδο
Μέχρι σήμερα, 14 νεοφυείς επιχειρήσεις από τον χώρο της υγείας και της αγροδιατροφήςέχουν ολοκληρώσει τους δύο κύκλους του προγράμματος, έχοντας έρθει σε επαφή με σημαντικούς εταίρους του οικοσυστήματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Για τον νέο κύκλο, θα επιλεχθούν maximum10 υποψήφιοι για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προερχόμενοι και από τους δύο άξονες του προγράμματος. Μία είναι η βασική προϋπόθεση: οι υποψήφιοι να καταθέσουν μία ιδέα ή ένα προϊόν που απαντά στις ακόλουθες 5 προκλήσεις:
- Διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου
- Διαχείριση των διαταραχών όρασης που οφείλονται σε εκφυλιστικές νόσους της ωχράς κηλίδας
- Πρόληψη και διαχείριση του καρκίνου του προστάτη
- Εφαρμογές και εργαλεία που υποστηρίζουν την Αναγεννητική Γεωργία
- Εκπαίδευση και ενημέρωση των παραγωγών στις νέες τάσεις
Δείτε λεπτομερείς περιγραφές των προκλήσεων εδώ.
Οι ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων και των ομάδων θα καλυφθούν μέσω των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρει το πρόγραμμα Level-up | G4A. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στους συμμετέχοντες τις ακόλουθες υπηρεσίες:
- Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στον χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
- Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση ή η ομάδα να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν και εφόσον συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) ώστε να αποτελέσει υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
- Συμμετοχή σε τρίωρα σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ανεύρεση χρηματοδότησης, η κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, το branding, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση επιτυχημένης ομάδας.
Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 16Οκτωβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 11Δεκεμβρίου 2023. Η έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος είναι τον Ιανουάριο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιοτου ίδιου χρόνου. Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος Level-up|G4A Accelerator, μία από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν, θα επιλεχθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, για να λάβει χρηματικό έπαθλο.
H κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάςκαι Υπεύθυνη του προγράμματος Level–up|G4Aγια την Ελλάδα δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, μια εταιρεία με ηγετική θέση στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας, στέκεται πάντα αρωγός σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα που θέτουν ισχυρές βάσεις για το μέλλον. Η εταιρεία ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ιδεών, που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα μας ‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’. Το πρόγραμμα Level-up| G4A έρχεται να προσφέρει τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη, τόσο των νεοφυών επιχειρήσεων, όσο και των εξαιρετικών ερευνητικών ομάδων της χώρας μας, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Άλλωστε, για να ανταποκριθούμε σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις και αυτές μπορούν να επιτευχθούν, μόνο μέσω της ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας.»