Στο πλαίσιο του Ε’ Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, έχει ένα ιδιαίτερο θέμα όπως και έναν διακεκριμένο ομιλητή.

Ο καθηγητής Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, κ. Γιώργος Παξινός θα αναπτύξει το θέμα «Εγκέφαλος & Νους: Ποιος είναι η Μαριονέτα και ποιος ο Μαριονοπαίκτης;», παρουσιάζοντας το δικό του ταξίδι στον εγκέφαλο. Στη συνέχεια θα δώσει απάντηση στο ερώτημα με με κοινωνικά, νομικά και θρησκευτικά επακόλουθα. «Εάν ο νους κυβερνά τον εγκέφαλο, τότε υπάρχει ελεύθερη βούληση και κατά συνέπεια, υπάρχει αξιοπρέπεια και ευθύνη. Εάν, αντιστρόφως, ο εγκέφαλος κυβερνά το νου, τότε ένα θυελλώδες πόρισμα ακολουθεί: δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, ούτε έπαινος, ούτε μομφή, ούτε κόλαση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η διάλεξη απευθύνεται σε κοινό και επαγγελματίες υγείας, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, στο κτίριο του Ινστιτούτου στην οδό Ηπίτου 17Β, Πλάκα.