Προσκεκλημένος στα Διεθνή Βραβεία Vexillum Sciacca 2024 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana, στην πόλη του Βατικανό και βραβεύονται εμβληματικές προσωπικότητες και νεαροί επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο, κατόπιν προσκλήσεως της Γενικής Γραμματέως σε παγκόσμιο επίπεδο Δρ Βασιλικής Μπαφατάκη, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του GDHI Δρ. Γιώργος Πατούλης, όπου παρακολούθησε την λαμπρή τελετή διεξαγωγής των βραβείων, υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke, του Monsignore και Καθηγητή, Προέδρου Bruno Lima, καθώς και άλλων εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Το Διεθνές Βραβείο Ιατρικής Γενετικής Vexillum Sciacca 2024 απονεμήθηκε από τον Στρατηγό και Καθηγητή Gerardo Restaino και την Αλεξάνδρα Μαρτζακλή, Αναπληρώτρια Πρέσβυ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα στο Βατικανό στον Έλληνα Καθηγητή Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Στυλιανό Αντωναράκη για το ερευνητικό του έργο, όσον αφορά την αιτιολογία πολλών κληρονομικών ασθενειών, όπως η Μεσογειακή αναιμία, η αιμορροφιλία, και πάνω από 40 άλλες ασθένειες και κυρίως για την αποκρυπτογράφηση του χρωμοσώματος 21 που ευθύνεται για το σύνδρομο Down.
Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου (Κατηγορία Νέων) απένειμε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βατικανό Γιώργος Πουλίδης στον 10χρονο Ανδρέα Χριστοδούλου με σύνδρομο Down για τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά Famagusta.
Διεθνές Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποδόθηκε από την Πριγκίπισσα Giacinta Ruspoli και τον Στρατηγό και Καθηγητή Gioacchino Angeloni στον σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό Ανδρέα Γεωργίου, στον ηθοποιό και παραγωγό Κούλλη Νικολάου και στην σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου για τη δημιουργία δημοφιλών σειρών και την απόφασή τους να συμμετέχει ο μικρός Ανδρέας στην επιτυχημένη σειρά Famagusta, γεγονός που καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σεβασμό τους σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες δίνοντας ένα σημαντικό μήνυμα, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.
Διεθνές Βραβείο Ιατρικής απονεμήθηκε από τον Στρατηγό και Καθηγητή Ιατρικής Angelo Giustini στην Αμερικανίδα Καθηγήτρια μοριακής και κυτταρικής βιολογίας στο City of Hope, Linda Malkas για την έρευνά της στην αντιγραφή και επιδιόρθωση του DNA και στην ανακάλυψη βιοδεικτών καρκινικών κυττάρων. Ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών, ιδιαίτερα στον καρκίνο του μαστού. Πρόσφατα, ασχολείται με την ανάπτυξη φαρμάκου για την παιδική μορφή καρκίνου νευροβλάστωμα. Το φάρμακο περιέχει το μόριο AOH1996, το οποίο, σε προκλινικές έρευνες, φαίνεται να καταστρέφει συμπαγείς όγκους χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα, δίνοντας ελπίδα για νέες θεραπείες.
Βραβείο Επιστημονικής Έρευνας & Τεχνολογίας απονεμήθηκε από τον Δρ. Ρομποτικής Χειρουργικής Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στο παιδί θαύμα στον Ιταλό 17χρονο Ιταλό Tommaso Caligari. Ο νεαρός Ιταλός εφηύρε μία ιατροτεχνολογική εφαρμογή Ανίχνευσης Parkinson «Parkinson Detector», ενός αλγορίθμου που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την έγκαιρη διάγνωση αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου, υποστηρίζοντας έτσι τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο, ανακαλύπτοντας και προωθώντας την καινοτομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές.
Στην τελετή έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου, η εμβρυοκαρδιολόγος Δρ. Βικτωρία Πολυδώρου η διάσημη ηθοποιός Katherine Kelly Lang, η Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Μαριλένα Βλάχου, η Ελένη Κωστοπούλου ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, o ηθοποιός Γιώργος Αγγελόπουλος και πολλοί ακόμα.
Παχυσαρκία: Γιατί οι γονείς δεν «βλέπουν» το αληθινό βάρος των παιδιών