O Κόμβος: Δίκτυα του Παγκόσμιου Ελληνισμού και το Ινστιτούτο ARISTEiA των ΗΠΑ διοργανώνουν σε συνεργασία με το συνέδριο ΒΙΟ³ της Bioinnovation ημερίδα με θέμα τις Δομές Συνέργειας Υγείας-Βιοτεχνολογίας-Οικονομίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, μεταξύ 14:00 και 18:30. Πρόκειται για το 2ο μέρος της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το 2023. Στο πρώτο μέρος διαπιστώθηκε τόσο η ανάγκη όσο και η δυνατότητα της Ελλάδας να διεκδικήσει έναν σημαντικό διεθνή ρόλο στον τομέα της Βιοτεχνολογίας του κλάδου της Υγείας. Πρόκειται άλλωστε για έναν κλάδο που μαζί με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο αποτελεί τον πρωταγωνιστή του 21ου αιώνα μια που αλλάζει τον κόσμο ριζικά.

Στην φετινή ημερίδα, θα συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων ή την παρουσία σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων και στελεχών σε καίριες θέσεις παγκόσμια. Άλλωστε, η διεθνής τάση της αγοράς είναι ένα σημαντικό θετικό στοιχείο, μια που ο τομέας υγείας της βιοτεχνολογίας προβλέπεται να φτάσει τα 713,3 δις δολάρια έως το 2027.

Την δράση συντονίζουν ο Κωνσταντίνος Δροσάτος (University of Cincinnati) και ο Νίκος Κυρπίδης (Berkeley National Laboratory). Συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο από τον χώρο της επιστήμης και της έρευνας όσο και από τον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα.

Οι επιμέρους ενότητες της ημερίδας είναι οι εξής: Σχεδιασμός κερδοφόρων δομών συνέργειας υγείας-βιοτεχνολογίας-οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων και χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Mike Romanos (Imperial College, NK:IO Ltd, UK) με τίτλος της ομιλίας του «Exploiting Bioscience Innovation for Medical and Commercial Impact».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κόμβου.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αφού γίνει κράτηση θέσης μέσα από τον ιστότοπο του Κόμβου εδώ.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σύνολο του συνεδρίου Bio³ της Bioinnovation μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνητή νοημοσύνη: Θα προβλέπει την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού – Ελληνίδα η επικεφαλής της έρευνας

Αληθινός γιατρός ή Τεχνητή Nοημοσύνη: Ποιον θα εμπιστευόσασταν περισσότερο; Έρευνα αποκαλύπτει

Καρκίνος: Επτά πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις