Το Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών, με την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της ΕΟΠΕ, διοργανώνει στις 2-3 Απριλίου 2021 διαδικτυακά επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Σύγχρονη Ογκολογία: Ολιστική προσέγγιση, guidelines, ιατρική ακριβείας ή ιατρική τέχνη;».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες της διημερίδας  εδώ .

Τα τελευταία χρόνια η πρόοδος γύρω από την προσέγγιση και αντιμετώπιση του καρκίνου είναι εμφανής και εντυπωσιακή. Αν και δε μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για πλήρη ίαση της νόσου, η γνώση μας και τα όπλα που διαθέτουμε για την καταπολέμησή της διαρκώς αυξάνονται. Αντιστοίχως, η ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών έχει βελτιωθεί και υπάρχουν μορφές καρκίνου που αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά χρόνιας νόσου.

Ποια είναι, όμως, η συνταγή που μας επιτρέπει να έχουμε ελπίδες για το μέλλον; Ποιος είναι ο τρόπος προσέγγισης της σύγχρονης ογκολογίας;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα που αφορούν στην Σύγχρονη Ογκολογία θα επιχειρήσουν να δώσουν έγκριτοι Έλληνες επιστήμονες, διακεκριμένοι στον Τομέα της Ογκολογίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας για τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ.

«Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων έδωσε το έναυσμα για τη νέα μας διαδικτυακή συνάντηση, όπου θα υπάρξει η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας τόσο με καταξιωμένους συναδέλφους όσο και με νεότερους ιατρούς με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης πραγματικότητας και τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας για τον τομέα της ογκολογίας», αναφέρει στο μήνυμα του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της διημερίδας κ. Πανόπουλος Χρήστος, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής στο Ογκολογικό Τμήμα της «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ».