Πασχίζετε να χάσετε βάρος; Μπορείτε απλούστατα να προσθέσετε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς (ανάλατους) και θα επιτύχετε το στόχο σας.

Η συμπερίληψη των ξηρών καρπών σε μια διατροφή χαμηλών θερμίδων, προάγει την απώλεια βάρους σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Research Reviews και αντικρούει την πεποίθηση ότι οι ξηροί καρποί εμποδίζουν το αδυνάτισμα.

Μέχρι να φτάσουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από επτά κλινικές δοκιμές που περιλάμβαναν εκατοντάδες υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, οι οποίοι παρακολουθούνταν από 4 έως 52 εβδομάδες.

Σε τέσσερις από τις κλινικές δοκιμές, αποδείχτηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν 42 γρ. με 85 γρ. αμύγδαλα, φιστίκια, φιστίκια ή καρύδια καθημερινά, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου ξηρούς καρπούς. Τα άτομα που ακολουθούσαν δίαιτες εμπλουτισμένες με ξηρούς καρπούς έχασαν επιπλέον 3 έως 16 κιλά.

Επιπλέον οφέλη των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιή ακόρεστα λιπαρά, φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και ως εκ τούτου, βοηθούν στην:

  • υγεία της καρδιάς
  • μεταβολική λειτουργία
  • υγεία του εντέρου
  • γνωστική απόδοση.

Διαβάστε επίσης:

Οι ξηροί καρποί της υγείας

Εννέα υπερτρόφιμα για υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό πρωινό

Πρωτεΐνη χωρίς ούτε μία μπουκιά κρέας γίνεται; Ναι, με αυτά τα 8 τρόφιμα