Περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν μια σοβαρή πρόκληση στη ρύθμιση της πάθησής τους κατά την περίοδο των γιορτών και να μείνουν μακριά από διατροφικούς πειρασμούς σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν από την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς (AHA) και η Αμερικανική Ένωση για τον Διαβήτη (ADA).

Η μελέτη με τίτλο «Know Diabetes by Heart» πραγματοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ 21 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου του 2021 και συμπεριέλαβε δεδομένα από 1.079 Αμερικανούς ενήλικες άνω των 45 ετών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 49% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 δυσκολεύονται να ελέγξουν την πορεία της νόσου την περίοδο των χειμωνιάτικων και φθινοπωρινών διακοπών σε σύγκριση με άλλες περιόδους μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η σταθεροποίηση της υγείας τους κατά την περίοδο των γιορτών ήταν η κύρια ανησυχία μεταξύ των ερωτηθέντων (28%), ακολουθούμενη από τα οικονομικά (15%) και τον ασφαλή συγχρωτισμό λόγω του κορωνοϊού (14%).

Ωστόσο, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα (73%) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι είχαν αρκετό ή πλήρη έλεγχο των διατροφικών τους επιλογών κατά τη διάρκεια μιας κανονικής εβδομάδας, μόλις λίγο περισσότεροι από τους μισούς (52%) ανέφεραν ότι είχαν αντίστοιχα τον έλεγχο τους κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας των διακοπών.

«Οι διακοπές είναι μια πρόκληση για να παραμείνει υγιής η καρδιά για πολλούς ανθρώπους, αλλά ειδικά για εκείνους που διαχειρίζονται καταστάσεις στενά συνδεδεμένες με την καθημερινή διατροφή, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2», δήλωσε ο Robert Eckel, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας (AHA) και της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρίας (ADA) σε ανακοίνωσή του. «Ακόμα κι αν δεν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν».

Διαβάστε επίσης: 

Σακχαρώδης Διαβήτης: Το χρόνιο νόσημα που πλήττει όλη την οικογένεια

Διαβήτης: Αυτή είναι η Νο1 απειλή για τη ζωή των ασθενών