Το διάστημα της νοσηλείας είναι δεδομένο ότι η ασφαλιστική εταιρία θα καλύψει τα έξοδά σας. Τι γίνεται όμως πριν και μετά την νοσηλεία όταν απαιτούνται διαγνωστικές εξετάσεις και αποθεραπεία;

Για να είστε προετοιμασμένοι, πριν υπογράψετε το συμβόλαιο υγείας διαβάστε προσεκτικά το κεφάλαιο «Νοσοκομειακές Δαπάνες Πριν και Μετά τη νοσηλεία». Οι έμπειροι ασφαλιστές συμβουλεύουν να δώσετε προσοχή στο χρονικό διάστημα που η εταιρία δέχεται να καλύψει τα έξοδα φυσικοθεραπείας και μετεγχειρητικής φροντίδας που μπορεί να περιλαμβάνουν νάρθηκες, πατερίτσες κ.α.

Πριν από την καλυπτόμενη νοσηλεία θα μπορούσε να προκύψουν δαπάνες για επισκέψεις σε γιατρούς, δαπάνες για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που χορηγούνται με συνταγή γιατρού.

Μετά τη νοσηλεία θα μπορούσε να προκύψουν δαπάνες για φάρμακα, φυσικοθεραπείες που χορηγούνται με συνταγή γιατρού, μετεγχειρητική φροντίδα (αλλαγή τραυμάτων, αφαίρεση ραμμάτων, ενέσιμα φάρμακα κ.α.) των οποίων η διενέργεια είναι απαραίτητη για την πορεία της υγείας του ασφαλισμένου μετά την νοσηλεία.

Προσοχή! Δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες την ίδια πολιτική όσον αφορά στο εύρος του χρονικού διαστήματος που θα σας καλύπτουν πριν και μετά από τη νοσηλεία.

Άλλες σας αποζημιώνουν για επισκέψεις γιατρών και διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται 30 ημέρες πριν από την εισαγωγή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο ενώ άλλες για δαπάνες που γίνονται 45 ή 60 μέρες πριν από την εισαγωγή.

Αντίστοιχα τα ιατρικά έξοδα μετά την νοσηλεία όπως ιατρικές πράξεις, διαγνωστικές εξετάσεις, αγορά φαρμάκων, φυσικοθεραπείες αποζημιώνονται με την προϋπόθεση να πραγματοποιηθούν εντός 45, 60, 90 ημερών από την έξοδο του ασφαλισμένου από το νοσοκομείο ανάλογα με το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Ορισμένα συμβόλαια υγείας διπλασιάζουν ή αυξάνουν το ποσό για νοσοκομειακές δαπάνες πριν και μετά την νοσηλεία σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών όπως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, καρκίνο, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α., ενώ ορισμένα άλλα θέτουν ως προϋπόθεση την χρήση του ΕΟΠΥΥ.