Η ιδιωτική ασφάλιση της Υγείας των παιδιών, που αποτελεί ένα μεγάλο θέμα προβληματισμού των γονέων, «πριμοδοτήθηκε» εμμέσως από την κυβέρνηση, η οποία έδωσε ένα σημαντικό κίνητρο σε όσους αποφασίζουν να την αποκτήσουν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε και αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη η απαλλαγή των συγκεκριμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων -συμβολαίων- για παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών από τον φόρο ασφαλίστρου, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 15%. Πρόκειται για μια ελάφρυνση οικονομική, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου, ανάμεσα στις εξαγγελίες του, αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πρωτοβουλία αυτή, που επικροτήθηκε από την αγορά, αποτελεί αντικειμενικό οικονομικό κίνητρο για τους γονείς, ώστε να αποκτήσουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας για το παιδί τους. Αν επεκταθεί σε όλο το εύρος των συμβολαίων Υγείας, θα συνταχθεί και με ένα πάγιο αίτημα των φορέων που εκπροσωπούν τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης. Κυρίως, όμως, θα δώσει έναυσμα και σε άλλους να ασφαλιστούν, απολαμβάνοντας τα προνόμια ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν σειρά προγραμμάτων Υγείας για τα παιδιά και μπορούν να ανταποκριθούν με πληρότητα σε ό,τι θέλει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Η συγκεκριμένη μείωση του φόρου ασφαλίστρου θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην πράξη και να φανεί στα συμβόλαια. Συνεπώς το πεδίο του ανταγωνισμού είναι ανοικτό και οι πιο καλές προσφορές θα αναγνωριστούν και θα συντελέσουν σε μια καλύτερη ποιοτική και σίγουρη ασφάλιση της Υγείας των παιδιών.

Πάντως, προσδοκία των συντελεστών της αγοράς είναι η πλήρης και για όλους κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου στα συμβόλαια Υγείας, κάτι που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο, τόσο για τους πολίτες, όσο και για το σύνολο των εμπλεκόμενων με το θέμα, δηλαδή το κράτος, τις δομές υγείας και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ειδικότερα, τα δημόσια νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν, ενώ η εξυπηρέτηση των ασθενών στα επείγοντα, όπως και στα προγραμματισμένα ραντεβού θα είναι πιο γρήγορη και, τέλος, οι τιμές στα ασφάλιστρα θα μειωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα αποταμίευσης για το παιδί: Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ιδιωτική ασφάλιση για το παιδί: Όλες οι επιλογές – Τι σας συμφέρει

Συμβόλαια υγείας: 4 tips για να αξιοποιήσετε έξυπνα τις παροχές