Η εποχή της εκκίνησης των μαθημάτων της νέας χρονιάς σηματοδοτεί και την εκκίνηση του προβληματισμού για την προστασία αυτών των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων που συνωστίζονται, λειτουργούν και ενεργούν με βάση τα όσα κάθε εκπαιδευτικό κέντρο προσφέρει.

Μαθήματα στα σχολεία, στα ωδεία, στα φροντιστήρια. Προπονήσεις στα γυμναστήρια και τους αθλητικούς χώρους και οπουδήποτε αλλού υπάρχει κάποια παροχή εκπαιδευτικού έργου. Αυτό σημαίνει και συνωστισμός ανθρώπων. Και έχει αποδειχθεί ότι σε όλες αυτές τις «περιοχές» ο κίνδυνος για κάποιο ατύχημα διογκώνεται. Πώς θα επιτευχθεί η προστασία;

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, σχεδόν όλες, έχουν καταρτίσει συγκεκριμένα προγράμματα που καλύπτουν τις περιπτώσεις ατυχήματος. Πρόκειται για ασφαλιστήρια που δίνουν στοιχειώδη βασική κάλυψη για οτιδήποτε συμβεί ως ατύχημα σε όσους βρίσκονται εντός του χώρου που παρέχεται η εκπαίδευση. Τα «ατυχηματικά» αυτά προγράμματα καλύπτουν κάποια έξοδα που θα ανακύψουν για την ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού και δεν έχουν ευρεία κάλυψη για τη συνέχεια όπου μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία.

Συνήθως τα περισσότερα εκπαιδευτικά κέντρα μεριμνούν να έχουν τέτοια προγράμματα καθώς θεωρούνται παροχή προς τους εκπαιδευόμενους και ταυτόχρονα δίνουν και την ευελιξία αντιμετώπισης κάθε ατυχήματος με μεταφορά και πρόσβαση του παθόντα σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Το πλεονέκτημα αυτό αποτελεί και το βασικό δέλεαρ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες και για τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους. Σε πολλές περιπτώσεις τα προγράμματα αυτά μπορεί να συνοδεύονται και από άλλα και να γίνονται πιο πλήρη κατά περίπτωση.

Σημασία έχει για κάθε ιδιοκτήτη σχολείου, εκπαιδευτικού κέντρου ή γυμναστηρίου να σκεφτεί για αυτά τα ασφαλιστικά προγράμματα και να ενημερωθεί αναλυτικά διασφαλίζοντας ένα μίνιμουμ προστασίας για τους μαθητές του ενισχύοντας ταυτόχρονα και τις παροχές του προς αυτούς που το επιλέγουν.

Διαβάστε επίσης:

Κάρτες προνομίων υγείας: Η ασφαλιστική παροχή που συμφέρει

Προληπτικός έλεγχος: Η νέα τάση στα ασφαλιστικά προγράμματα

Το κλειδί για σωστή ασφαλιστική κάλυψη είναι στο χέρι μας