Όλο και περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί δίνουν στους εργαζομένους τους την δυνατότητα να ενταχθούν σε ένα Ομαδικό πρόγραμμα Υγείας. Πρόκειται για μια σημαντική παροχή που βρίσκει ανταπόκριση καθώς με αυτόν τον τρόπο και οικονομικά σε σχέση με το ατομικό συμβόλαιο οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στην ιδιωτική υγεία.

Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου κάποιοι αποφάσισαν να αφήσουν το ατομικό τους συμβόλαιο και να κρατήσουν μόνο το Ομαδικό. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδεικνύεται ότι τα Ομαδικά δεν έχουν το ίδιο εύρος καλύψεων όπως τα ατομικά συμβόλαια. Και πρέπει να επισημανθεί ότι τα ομαδικά είναι μια βασική και προσωρινή κάλυψη. Γι’ αυτό και υπάρχουν τα συμπληρωματικά συμβόλαια του Ομαδικού που την μετατρέπουν σε πλήρη και μόνιμη.

Αποδείχθηκε ότι όταν χρειάστηκε να γίνει χρήση τους εντοπίστηκαν σημεία σημαντικά που άφησαν κενό καλύψεων. Έτσι και το πιο σωστό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ελέγχει κάποιος με τον ασφαλιστή του Ομαδικού τις παροχές που έχει ώστε να γνωρίζει τις “γκρίζες” ζώνες. Και τι κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Η ορθή πρακτική είναι να δημιουργήσετε ένα συμπληρωματικό συμβόλαιο που θα καλύπτει κάθε κενό. Με την απόκτηση ενός ατομικού συμβολαίου συμπληρωματικού του Ομαδικού οι ασφαλισμένοι θα έχουν αποκτήσει ένα πιο πλήρες συμβόλαιο με μεγαλύτερο εύρος καλύψεων και θα έχουν διασφαλίσει ότι τους ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό σαφώς πιο οικονομικά από άποψη κόστους θα υπάρχει η σιγουριά ότι η κάλυψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι πλήρης και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Συνεπώς όσοι βρίσκονται εντός Ομαδικού συμβολαίου θα πρέπει να ερευνήσουν με ακρίβεια τις καλύψεις και εν συνεχεία να προχωρήσουν -εφόσον επιθυμούν και μπορούν οικονομικά- στην απόκτηση ενός ατομικού συμβολαίου που θα καλύπτει ότι τυχόν κενό υπάρχει στο Ομαδικό διασφαλίζοντας έτσι εύρος και πληρότητα παροχών από την ιδιωτική ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης:

Ομαδικά συμβόλαια: Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της ομαδικής ασφάλισης υγείας

Νοσηλεία σε συμβεβλημένο νοσοκομείο: 5 βήματα για την αποζημίωση

Διαφωνείτε με την αποζημίωση της ασφαλιστικής; Η διαδικασία που δίνει λύση