Τα προγράμματα Υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών αρχίζουν να κερδίζουν μια καλύτερη θέση στις επιλογές των πολιτών. Μέσα από όσα προσφέρουν, με κυρίαρχο πλεονέκτημα την πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, εισέρχονται όλο και περισσότερο στα ελληνικά νοικοκυριά. Κάποιοι τα αποκτούν από μόνοι τους και άλλοι μέσα από Ομαδικά, που παρέχονται από τις εταιρείες στους εργαζομένους τους. Οι καλύψεις σε έκτακτα περιστατικά υγείας, οι ετήσιες εξετάσεις, η δυνατότητα μετάβασης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, η αποκατάσταση μετά από κάποια επέμβαση και τόσα άλλα αποτελούν ένα σημαντικό δέλεαρ για τον πολίτη.

Η κατοχή ενός τέτοιου προγράμματος δεν ακυρώνει, ούτε υποβιβάζει τη διαρκώς βελτιούμενη δημόσια Υγεία. Αντίθετα, τη συμπληρώνει και δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση απόκτησης ιδιωτικών προγραμμάτων Υγείας.

Συγκεκριμένα, από έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τις ασφαλίσεις Υγείας έτους 2023, ο συνολικός αριθμός των ατομικών συμβολαίων υγείας προσέγγισε τις 965.000, ενώ των ομαδικών ξεπέρασε τις 7.000, διατηρώντας την ανοδική πορεία που καταγράφεται στο συγκεκριμένο κλάδο τα τελευταία έτη.

Ενδεικτικό της αξιοποίησης των προγραμμάτων Υγείας είναι το στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει άνοδος στον αριθμό των ασφαλισμένων με ατομικό ή ομαδικό συμβόλαιο Υγείας που έκαναν χρήση του συμβολαίου τους (εξωνοσοκομειακή και νοσηλεία) και οι οποίοι αποζημιώθηκαν, δείχνοντας στην πράξη της αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Για όλους τους ασφαλισμένους που αποζημιώθηκαν το 2023, τόσο για εξωνοσοκομειακή, όσο και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι ασφαλιστικές εταιρίες κατέβαλαν 710,2 εκατ. ευρώ , σχεδόν 100 εκατ. περισσότερα σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Τατουάζ – Ιατρική δερματοστιξία: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Ασφαλιστήριο: Πότε «επιτρέπει» τη δεύτερη ιατρική γνώμη

Ασφαλιστήριο υγείας: Οι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος