Η ταξιδιωτική ασφάλιση, στην οποία αναπτύσσονται οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα, που πραγματικά συμφέρει να το αποκτά όποιος σκοπεύει να ταξιδέψει για λίγες ή περισσότερες ημέρες εντός ή εκτός χώρας και θέλει να διασφαλίσει ότι θα αποφύγει μια σειρά απροόπτων. Παρέχει μια σειρά καλύψεων για συνηθισμένα προβλήματα, όπως είναι η καθυστέρηση πτήσης, η απώλεια αποσκευών ή ακόμα και η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού.

Οι καλύψεις που προσφέρει συνήθως -και αναλόγως τις επιλογές του κατόχου της – μια ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή αιφνίδια ασθένεια, τα κόστη για την επιστροφή στον τόπο διαμονής εάν το ταξίδι δε μπορεί να συνεχιστεί για λόγους υγείας, τα κόστη για την υγειονομική μεταφορά από τον τόπο του ατυχήματος προς το πλησιέστερο νοσοκομείο, τα έξοδα για την μεταφορά και τη διαμονή συνοδού σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο. Επίσης, μπορεί να καλύψει τα έξοδα ματαίωσης ή αναβολής ταξιδιού για λόγους υγείας. Επίσης, σημαντικές είναι και οι παροχές που αφορούν στη λήψη αποζημίωσης για καθυστερημένη παράδοση ή απώλεια αποσκευών.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια και πολλές ακόμα ειδικές παροχές, που ο καθένας μπορεί να επιλέξει για να είναι ήσυχος ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο ταξίδι του, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, είτε επαγγελματικό.

Το κυρίαρχο ερώτημα είναι εάν συμφέρει σε κάθε ταξίδι να κάνει κάποιος μια ταξιδιωτική ασφάλιση. Η απάντηση είναι πως αποτελεί μια καλή και οικονομική επιλογή, ικανή να καλύψει κάθε συμβάν. Γιατί συμφέρει; Διότι κοστίζει ελάχιστα σε αντίθεση με τις οικονομικές επιβαρύνσεις που μπορεί να έχει ακόμη και το πιο μικρό συμβάν υγείας. Επίσης, προσφέρει εξειδικευμένες παροχές, που πιθανόν να μην περιλαμβάνονται σε τυχόν προσωπικά συμβόλαια Υγείας. Ακόμη, καλύπτει γρήγορα διάφορα έξοδα και, φυσικά, συντελεί στη στήριξη σε περιπτώσεις γραφειοκρατικών διαδικασιών και νομικής προστασίας. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση καθίσταται ακόμη πιο σημαντική για κάποιον που δεν έχει ασφάλιση Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι με νοσοκομειακό πρόγραμμα ή ταξιδιωτική ασφάλιση; Η σωστή επιλογή

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Πόσο χρειάζεται όταν υπάρχει ήδη πρόγραμμα υγείας

Διακοπές: Οι σωτήριες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης – Ενημερωθείτε