Ο απρόοπτος τραυματισμός στον δρόμο είναι κάτι που ο καθένας απεύχεται αλλά τελικά η στατιστική επιβεβαιώνει ότι μπορεί να συμβεί. Είτε πεζός σε περίπατο ή εργασία, είτε με όχημα, το ατύχημα καραδοκεί. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Σαφώς και οι πρώτες βοήθειες είναι το σημαντικότερο. Εάν ο παθών έχει τις αισθήσεις του τα πράγματα είναι πιο διαχειρίσιμα, εάν όχι, τότε άλλοι αναλαμβάνουν τις διαδικασίες να κληθεί ασθενοφόρο όπου θα αναλάβει την μεταφορά του. Το σημαντικό σε κάθε ατύχημα με τραυματισμό είναι η γρήγορη μετάβαση στην κοντινότερη δομή υγείας που συνήθως είναι δημόσια με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις όπου και τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ανεπτυγμένα.

Όταν σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει συμβόλαιο Υγείας από ασφαλιστική εταιρεία, τότε ο παθών μπορεί να ζητήσει την μεταφορά του με ιδιωτικό ασθενοφόρο είτε για τις πρώτες βοήθειες είτε για την μακρύτερη μετακίνησή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Η παροχή της διακομιδής περιλαμβάνεται στα περισσότερα ασφαλιστήρια Υγείας οπότε γίνεται χρήση της χωρίς ενδοιασμούς για το κόστος της. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία -παροχή- και για τη μεταφορά ασθενούς από τη δημόσια δομή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άλλη ιδιωτική δομή επιλογής του σε συνεννόηση με το τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρείας.

Επειδή η διακομιδή είναι μια υπηρεσία πολύ χρήσιμη σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις καθώς κερδίζετε χρόνο και πιθανόν και κόστη, είναι θετικό να ελέγχεται το πώς και σε ποιo βαθμό και περιπτώσεις (δηλαδή τους όρους) καλύπτεται από το κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο. Να επισημανθεί ότι και στα συμβόλαια αυτοκινήτων κάποιες εταιρείες παρέχουν αυτή την υπηρεσία καλύπτοντας τα τροχαία που επίσης μπορεί να συμβούν «από το πουθενά».

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστήριο: Πότε καλύπτει ατυχήματα σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες

Ασφάλιση από ακραία καιρικά φαινόμενα – Γιατί μας αφορά

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Πόσο χρειάζεται όταν υπάρχει ήδη πρόγραμμα υγείας