Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας συχνά περιλαμβάνουν ένα υψηλό ποσό κάλυψης, το οποίο κυμαίνεται από 750 χιλιάδες έως και 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά τα κεφάλαια προορίζονται για την κάλυψη σοβαρών και μακρόχρονων νοσηλειών, καθώς και επεμβατικών ιατρικών πράξεων. Παρά το γεγονός ότι είναι σπάνιο να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το ποσό, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τον ασφαλισμένο.

Το μεγάλο αυτό κεφάλαιο δεν περιορίζεται μόνο στην κάλυψη εξόδων εντός της Ελλάδας. Οι κάτοχοι αυτών των ασφαλιστηρίων μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης χειρουργικής τους επέμβασης. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύτιμη, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέξουν τον γιατρό και το νοσοκομείο που εμπιστεύονται περισσότερο, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός συνόρων.

Για να γίνει όμως αυτό εφικτό και να υπάρξει η αποζημίωση, είναι απαραίτητο ο ασφαλισμένος να ενημερώσει την ασφαλιστική του εταιρεία και να λάβει την απαραίτητη προέγκριση. Αυτή η προέγκριση διασφαλίζει ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα καλύψει τις ιατρικές και νοσηλευτικές δαπάνες που θα προκύψουν από την επέμβαση στο εξωτερικό. Χωρίς αυτήν την προέγκριση, ο ασφαλισμένος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την πιθανότητα να πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του το σύνολο των εξόδων, με την ελπίδα να αποζημιωθεί εκ των υστέρων, κάτι που μπορεί να είναι οικονομικά δυσβάσταχτο.

Ένας από τους κύριους λόγους που κάποιος μπορεί να επιλέξει να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία είναι η φήμη και η εξειδίκευση του γιατρού. Ειδικά σε περιπτώσεις σπάνιων ή πολύπλοκων ιατρικών καταστάσεων, η πρόσβαση σε έναν κορυφαίο ειδικό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, είναι κρίσιμο το νοσοκομείο στο οποίο θα γίνει η θεραπεία να δέχεται τις ασφαλιστικές καλύψεις, ώστε να αποφεύγονται γραφειοκρατικά προβλήματα και οικονομικές εκπλήξεις.

Η σωστή επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας και του νοσοκομείου θεωρείται κομβικής σημασίας. Χωρίς αυτήν, ο ασφαλισμένος μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει από την τσέπη του και να αναμένει την αποζημίωση από την ασφαλιστική, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο σημαντικών οικονομικών δυσκολιών.

Συνοψίζοντας, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας μπορεί να παρέχει την ευελιξία και την ασφάλεια στον κάτοχό του να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα, ακόμα και στο εξωτερικό. Ωστόσο, πριν προχωρήσει σε αυτήν την επιλογή, πρέπει να εξασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες και οι πληρωμές θα καλυφθούν όπως προβλέπεται από το συμβόλαιό του, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστική αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε – Η μεγάλη παγίδα

Ασφάλιση: Μεταφέρεται το συμβόλαιο στο εξωτερικό; Όλες οι περιπτώσεις

Αποζημίωση μετά από ατύχημα: Το ξέρατε ότι εξαρτάται από το «καλό» σας χέρι;