Τα ορθοπεδικά περιστατικά είναι από τα συχνότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι δραστηριότητες του καλοκαιριού και η αυξημένη κίνηση εκτός σπιτιού ενισχύουν τις πιθανότητες ατυχημάτων. Τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας καλύπτουν πλήρως τα ορθοπεδικά περιστατικά. Ο ασφαλισμένος μπορεί να επισκεφτεί τα εξωτερικά ιατρεία ενός ιδιωτικού νοσοκομείου και, εάν χρειαστεί νοσηλεία, η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει τα έξοδα, πέραν της ενδεχόμενης απαλλαγής.

Αυτό σημαίνει ότι καλύπτονται τα έξοδα της νοσηλείας, καθώς και πρόσθετα έξοδα, όπως ράμματα, νάρθηκας και άλλα συναφή αναγκαία. Ωστόσο, υπάρχουν και προγράμματα που προσφέρουν μόνο «προνόμια», καλύπτοντας ορισμένα έξοδα, όπως οι ιατρικές επισκέψεις και βασικές παροχές. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να προκύψουν κόστη που δεν καλύπτονται και ο ασφαλισμένος πρέπει να τα αναλάβει ο ίδιος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς το ασφαλιστικό του πρόγραμμα και τι καλύπτει στα ορθοπαιδικά περιστατικά. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των προγραμμάτων με «προνόμια», η κάλυψη είναι περιορισμένη και πρέπει να είστε ενήμεροι, για να μην αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες χρεώσεις που θα πρέπει να καλύψετε με δικούς σας πόρους.

Διαβάστε επίσης:

Ιατρικά έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

Ασφάλιση ατυχήματος: Μια εναλλακτική και προσιτή λύση για τους νεαρούς ασφαλισμένους

Τι προσφέρουν οι εφαρμογές των ασφαλιστικών εταιρειών – Όλα τα οφέλη