Μια μεγάλη κατηγορία ατυχημάτων είναι αυτά που καταγράφονται στα θαλάσσια σπορ με έξαρση κυρίως τους θερινούς μήνες όπου αυτοί που δοκιμάζουν να κάνουν κάποια αθλητική δραστηριότητα σχετική με τη θάλασσα είναι πολλοί.

Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις ατυχήματος όταν υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση Υγείας ή ατυχήματος; Καλύπτεται ο ασφαλισμένος ή μήπως εξαιρείται των καλύψεων;

Θα πρέπει να τονιστεί πώς κάποιες δραστηριότητες όπως οι καταδύσεις και το μπάντζι τζάμπινγκ (bungee jumping) εξαιρούνται καθώς θεωρούνται επικίνδυνα extreme sport και δεν περιλαμβάνονται στις καλύψεις. Επίσης εξαιρούνται και οι επαγγελματικές ενασχολήσεις, που αφορούν όσους συμμετέχουν σε θαλάσσια σπορ με επαγγελματική ιδιότητα, δηλαδή πρόκειται για αθλητές εγγεγραμμένους σε σύλλογο που ασχολούνται συστηματικά με αυτά.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις πολιτών που έχουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά την περιστασιακή τους συμμετοχή σε κάποιο θαλάσσιο σπορ υπάρχει πλήρης κάλυψη κάθε συμβάντος. Αυτό σημαίνει ότι οι όσοι έχουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα θα πρέπει να γνωρίζουν πώς είναι προστατευμένοι σε περιπτώσεις ατυχημάτων σχετιζόμενων με τα θαλάσσια σπορ κατά τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για κάθε ατύχημα ή τραυματισμό που θα συμβεί οπουδήποτε αλλού.

Συνιστάται, ωστόσο,  να ερευνάται αυτή η κάλυψη και κατά την σύναψη του συμβολαίου και να υπάρχει ακριβής ενημέρωση από τον ασφαλιστικό σύμβουλο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστήριο: Πότε καλύπτει ατυχήματα σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες

Ποια extreme sports εξαιρούνται από τις καλύψεις των ασφαλιστηρίων υγείας

Τι θα συμβεί αν αποκρύψουμε από τον ασφαλιστή μας ότι έχουμε επικίνδυνα χόμπι