Άνοιγμα στις μεγαλύτερες ηλικίες πραγματοποιεί η ασφαλιστική αγορά αναπτύσσοντας ειδικά προγράμματα, που ασφαλίζουν πολίτες μέχρι και 80 ετών, προκειμένου και τα άτομα αυτής της πληθυσμιακής ομάδας να έχουν πρόσβαση στην ιδιωτική υγεία απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματά της.

Τα ειδικά αυτά προγράμματα ήλθαν ως αντιστάθμισμα στην αδυναμία πολλών να διατηρήσουν λόγω υψηλού κόστους ένα πρόγραμμα Υγείας που τυχόν είχαν παλαιότερα ή και για να δώσουν την άνεση να αποκτήσουν ένα πρόγραμμα όσοι δεν είχαν ποτέ μεριμνήσει στο παρελθόν και σήμερα στην συνταξιοδοτική περίοδο διαπιστώνουν ότι το χρειάζονται.

Τα νέα αυτά προγράμματα για την τρίτη ηλικία έχουν σαφώς μικρότερα κεφάλαια κάλυψης και πιο συγκεκριμένες –στοχευμένες- νοσοκομειακές καλύψεις, όμως είναι επαρκή για τους κατόχους τους σε ευρύ φάσμα από άποψη σοβαρότητας περιστατικών και είναι πλήρη σε αυτά που προσφέρουν.

Συνήθως τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά προγράμματα λαμβάνουν υπόψη και τις προϋπάρχουσες ασθένειες των κατόχων τους και τις συμπεριλαμβάνουν με ειδικούς όρους.

Υπερτερούν τιμολογιακά σε μεγάλο βαθμό από τα συνήθη προγράμματα Υγείας που συνάπτονται σε προγενέστερη ηλικιακά περίοδο και αυτό τα κάνει προσιτά διασφαλίζοντας σε όσους τα έχουν την αντιμετώπιση του επείγοντος ή του προγραμματισμένου θέματος με την διαχείριση που προσφέρει η ιδιωτική υγεία κυρίως στα έκτακτα περιστατικά.

Επειδή ακριβώς είναι εστιασμένα στην τρίτη ηλικία θεωρούνται ως ιδανική λύση καθώς καλύπτουν στο ακέραιο τις ανάγκες που στατιστικά δημιουργούνται στους ηλικιωμένους και έχουν το κυρίαρχο πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής που σαφώς αποτελεί δέλεαρ για την συνταξιοδοτική περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλεια Ζωής: Λύσεις για να εξασφαλίσετε τους αγαπημένους σας

Iδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα: Οκτώ λόγοι να το επιλέξετε

Μεικτή ασφάλεια ζωής: Ποιοι την χρειάζονται