Μια εξέλιξη της ιατρικής, η ανοσοθεραπεία, εισέρχεται σταδιακά στα νέα ασφαλιστικά συμβόλαια χωρίς βέβαια να έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς ακόμα κάποιες την εξαιρούν.

Παλαιά ήταν γενική αρχή των εταιρειών να καταγράφουν την ανοσοθεραπεία στις εξαιρέσεις. Σήμερα όμως οι περισσότερες εταιρίες ακολουθώντας την εξέλιξη της ιατρικής και τις νέες θεραπείες έχουν εντάξει την ανοσοθεραπεία στη φαρέτρα τους, όπως ισχύει και για την χημειοθεραπεία.

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις περιπτώσεις ασφαλισμένων που νοσούν από καρκίνο αφήνοντας ίσως και πάλι εξαιρέσεις σε άλλες παθήσεις που επιδέχονται ανοσοθεραπεία.

Ωστόσο πρέπει να καταγραφεί το γεγονός πώς οι ασφαλιστικές βελτιώνονται σε αυτό το θέμα και επικαιροποιούν τα συμβόλαιά τους λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την μορφή θεραπείας που ευρέως πλέον εφαρμόζεται και επιλέγεται ως προσφιλέστερη έναντι άλλων.

Το σημαντικό είναι για τους πολίτες να θέτουν και αυτή την παράμετρο όταν συνάπτουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και να ενημερώνονται σωστά ώστε να μπορούν να επιλέξουν το καλύτερο γι΄ αυτούς.

Επίσης οι κάτοιχοι παλαιών συμβολαίων μπορούν να ρωτήσουν τον ασφαλιστή τους εάν και πώς αντιμετωπίζεται η ενδεχόμενη ανάγκη για ανοσοθεραπεία διασφαλίζοντας έτσι και αυτή την περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Xημειοθεραπεία – Ανοσοθεραπεία: Οι συχνότερες παρενέργειες – Πώς να τις διαχειριστείτε

Μαρία Γαζούλη: Τα εμβόλια mRNA είναι η καινοτομία που αλλάζει το τοπίο στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Ασφάλιση υγείας: Κοινές και μη εξαιρέσεις στα νοσοκομειακά προγράμματα